Velkommen til frisørbransjen!

Velkommen til Frisørbransjen! En hyggelig bransje med karrieremuligheter, hvor det vi gjør er til glede for andre gjennom opplevelser i kundestolen.

Hvem passer som frisør?

Kreativ og sosial

Frisørfaget passer for deg som er kreativ og sosial. Siden ingen mennesker er like, vil din frisørhverdag bestå av å møte nye utfordringer hos hver eneste kunde. Det krever at du er faglig dyktig, takler tidspress, er løsningsorientert, samarbeidsvillig, liker å omgås mennesker og ikke minst kunne kommunisere. Få yrker gir deg så store muligheter ved å bruke deg selv og dine evner, som frisøryrket.

Faglig dyktig

En frisør skal gjøre ferdig flere arbeider i løpet av en dag. Jobben du har gjort blir hele tiden bedømt og anerkjent av kunden. Du må ha sans for proporsjoner og kjemi for å få til et godt sluttresultat. Det krever faglig dyktighet å få til det kunden ønsker.

Hvorfor bli frisør?

Det er mange gode grunner til å bli frisør: Kreativt yrke, godt arbeidsmiljø og gode lønnsmuligheter er bare noen av fordelene.

Kreativ utfoldelse

Klipping, farging, strukturendring og frisering i kombinasjonen med din egen fantasi, gir deg et hav av muligheter. Som frisør får du bruk for dine kreative evner daglig. Motebildet endrer seg stadig. Nye trender krever nye teknikker og ferdigheter. Ønsker du enda større utfordringer kan du i tillegg være med i ulike frisørkonkurranser, jobbe med motevisninger og hårshow.

Sosialt arbeidsmiljø

Som frisør er du daglig i nærkontakt med kunden. Yrket passer derfor godt til deg som er sosial, har gode anlegg for kommunikasjon og vilje til å behandle alle typer mennesker med samme respekt. Har du det, er arbeidet som frisør svært sosialt og givende.

Gode lønnsmuligheter

Som frisør er du i stor grad med på å utforme din egen arbeidsdag og dermed påvirke din egen lønn. De fleste frisørbedrifter har gode inntektsmuligheter gjennom provisjon både av behandling og salg av frisørprodukter. Gjennomsnittlig inntekt for en frisør er på linje med andre fagutdannede - og du har mulighet til å tjene virkelig godt under de rette forutsetninger.

Kompetanse og anerkjennelse

Fagets anseelse har økt i takt med folks bevissthet om hårmoten, og forståelse av håret som en grunnleggende bærer av identitet. En god frisør har høy status i samfunnet.  

En trygg jobbsituasjon

Etterspørselen etter faglærte frisører er meget stor i Norge. Lønnsbetingelsene er generelt gode og utviklingsmulighetene store. En ting er dessuten sikkert: Håret vil forsette å gro - og noen må klippe det....

Kalender

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.